Overview

Prerađivačka industrija, iako nosilac privrede, suočava se sa značajnim izazovima poput niske produktivnosti, zastarele tehnologije i nedostatka inovacija. Da bi ostvarile rast i razvoj u ovakvom okruženju, kompanije moraju da kontinuirano unapređuju svoje poslovanje

Pružamo stručnu podršku kompanijama iz prerađivačkog sektora za povećanje efikasnosti i konkurentnosti. Naša rešenja su usmerena na uvođenje savremenih tehnologija, optimizaciju procesa i povećanje produktivnosti. Posebno pomažemo kompanijama da uvedu nove, inovativne tehnologije i opremu, restrukturiraju i automatizuju proizvodne procese, uspostave savremene sisteme upravljanja kvalitetom i povećaju energetsku efikasnost.
Cilj nam je da pružimo ekspertizu i podršku kompanijama da unaprede svoje performanse i poziciju u skladu sa zahtevima modernog tržišta. Rado ćemo podeliti naša znanja i iskustvo sa svakom kompanijom spremnom za optimizaciju i tehnološki napredak.

Prerađivačka industrija je jedan od ključnih pokretača globalne ekonomije i tehnološkog napretka. Neki od vodećih sektora su:

Proizvodnja električne opreme:

Karakteriše je sve veća automatizacija proizvodnje, fokus je na razvoju električnih vozila i digitalizaciji celokupnog korisničkog iskustva. Ovo proizvođačima otvara nove mogućnosti, ali i izazove u reinženjeringu proizvodnih procesa.

Proizvodnja tekstila i odeće:

Tekstilni sektor se suočava sa izazovima brze mode i održivosti. Kompanije sve više uvode eco-friendly materijale poput recikliranih vlakana i organskog pamuka. Automatizacija i digitalizacija omogućavaju masovnu personalizaciju odevnih predmeta i smanjenje otpada u proizvodnji.

Proizvodnja metalnih proizvoda:

Metaloprerađivački sektor sve više uvodi automatizaciju, robotizaciju i digitalizaciju u svoje pogone. Mašinsko učenje i veštačka inteligencija omogućavaju optimizaciju procesa i smanjenje otpada. Popularizuju se i napredne proizvodne tehnike poput aditivne proizvodnje.

Proizvodnja papira i proizvoda od papira:

Sektor proizvodnje papira optimizuje svoje procese kako bi se smanjio štetne emisije i otpad. Sve više se uvode tehnologije za reciklažu i ponovnu upotrebu vlakana. Proizvođači papira razvijaju i inovativna ambalažna rešenja sa poboljšanim barijernim svojstvima i manjom masom po jedinici proizvoda.

Kompanije u prerađivačkoj industriji neprekidno moraju da se prilagođavaju novim trendovima i tehnologijama kako bi opstale u globalnoj utakmici. Mi u Egzakta Advisory razumemo ove izazove i posedujemo ekspertizu da pomognemo našim klijentima da se transformišu u skladu sa zahtevima tržišta. Naši konsultanti kombinuju strateško razmišljanje sa tehničkim znanjem kako bi pomogli kompanijama da implementiraju rešenja za povećanje produktivnosti, smanjenje troškova i sticanje konkurentske prednosti.

Trendovi

Naši eksperti

Naši eksperti poseduju bogato iskustvo i duboko razumevanje svih aspekata prerađivačkog sektora. Njihova ekspertiza obuhvata mapiranje i optimizaciju proizvodnog procesa, uvođenje najsavremenijih industrijskih rešenja, reinženjering poslovnih procesa, kao i savetovanje o merama za povećanje.

Nenad Tešić

Partner


Marko Marković

Partner


Ivana Višnjić

Junior partner


Ljiljana Milić

Direktor


Bojana Šašić

Menadžer


Marko Dadić

Menadžer


Miloš Pavlović

Senior konsultant


Jovana Obradović

Konsultant


Vuk Subotić

Senior biznis analitičar


Stevan Masal

Senior biznis analitičar


SVI EKSPERTI